Razvojno raziskovalni projekt AGV+BELLA

eu

Projekt AGV+BELLA je krajše ime za razvojno raziskovalni projekt »Avtomatsko vodeno vozilo nove generacije z demonstracijo pametne intralogistike v proizvodnji bele tehnike«, ki je podprt s strani ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo v okviru »Spodbude za raziskovalno razvojne projekte 2«.

V okviru tega razvojno raziskovalnega projekta (RRP) razvijamo učinkovitejše avtomatsko vodeno vozilo (angl. Automated Guided Vehicle oz. AGV), ki se uporablja za avtomatizacijo interne logistike v tovarnah prihodnosti. Novo vozilo AGV bo energetsko učinkovitejše in sposobno premagati večje klančine. V sodelovanju z laboratorijem LAMS iz Fakultete za elektrotehniko Ljubljana, pa razvijamo tudi nove koncepte navigacije avtomatiziranih vozil. S tem RRP sledimo tudi smernicam Industrija 4.0, kar v praksi med drugim pomeni, da bo avtomatsko vozilo AGV vir (kot stroj) njegovega internega informacijskega sistema MES, kar predstavlja zelo napredno rešitev.

Opisano rešitev razvijamo v konzorciju podjetij in sicer Gorenje d.d., TPV d.o.o. in IKU d.o.o.

Sodelovanje med inštitucijo znanja, malim, srednjim in velikim podjetjem vzpodbuja izmenjavo visokotehnološkega znanja, izkušenj iz avtomobilske industrije ter izkušenj iz velikoserijske proizvodnje bele tehnike.

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska Unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

AGV-Bella

gorenje

iku

tpv

logo_MGRT